fbpx

KRYPTERAR FILER OCH RADERAR BACKUPER

Just nu sprider sig på Internet ett nytt s.k. ransomeware (kidnapparprogram) under namnet Zenis. Förutom att kryptera alla filer på dina lagringsenheter så förstör det också alla aktiva backuper som det kan komma åt.

 

Under de senaste åren har IT-användarna gång efter annan drabbats av olika former av s.k. skadlig kod. Både metoderna och angreppsätten blir mer och mer både avancerade och aggressiva. Experter inom branschen gör bedömningen att Zenit hittills är det mest avancerade eftersom det inte bara ger sig på lagrade filer utan också säkerhetskopior.

F.n. har man inte lyckats ta reda på hur Zenis sprider sig. Skydda dig genom att aldrig öppna bifogade filer i mail där du inte är säker på avsändaren och om det inte finns centrala system för säkerhetskopia, kopiera filerna på datorn till externa hårddiskar som du direkt efter att backupen är klar kopplar bort från datorn.

Vi erbjuder

  •  IT-drift / IT-service inkl. jour 365 dagar om året
  • Virtuella servrar och molntjänster
  • Microsoft Silver Partner med t.ex. Office 365
  • Användarstöd
  • Webbdesign / Applikationsutveckling
  • Digitaliseringsprojekt

Vill du veta mer om vad vi kan erbjuda ert företag?

Fler nyheter

Nyheter

Folkärna Friskola får ny webbplats

Ett av höstens projekt var en ny webbplats för Folkärna Friskola som planerar start hösten 2023. Fokus ligger i synnerhet på en ren och tydlig

Nyheter

Web IT lanserar Digify IT

Digify IT är en nysatsning och en del av Web IT Solutions. Det är till för dig som vill få bättre förståelse för, och kunskap