fbpx

SSL-CERTIFIKAT ALLT VIKTIGARE

Sedan sommaren 2017 har kraven på att er webbplats har SSL-certifikat ökat allt mer. Idag varnar de flesta webbläsare för att webbplatsen kan vara osäker om den inte har ett certifiktat, vilket i sämsta fall skrämmer bort era besökare.

 

Vad är SSL-certifikat?

SSL-certifikat är en säkerhetslösning som gör att datatrafiken mellan webbservern och besökarens dator krypteras och inte kan läsas (avlyssnas) av någon obehörig. Tidigare har SSL framförallt använts för webbplatser (t.ex. E-handelsbutiker) där man haft som syfte att skydda t.ex. ekonomiska transaktioner etc. men skyddar idag även miljontals ”vanliga” webbplatser runt om i världen.

Med ett SSL-certifikat inte bara skyddar du din webbplats och besökare på ett bättre sätt utan rankas högre av Google och ser till att dina besökare kan nå din webbplats utan varningar om att den är osäker. Vi på Web IT hjälper dig gärna att implementera SSL-certifikat på din webbplats.

Hur vet man om man har SSL-certifikat?
En webbplats som har ett installerat SSL-certifikat har (i adressfältet längst upp på skärmen) ett grönt “hänglås”, framför webbadressen står det också https// där s:et betyder “secure”.

Vi erbjuder

  •  IT-drift / IT-service inkl. jour 365 dagar om året
  • Virtuella servrar och molntjänster
  • Microsoft Silver Partner med t.ex. Office 365
  • Användarstöd
  • Webbdesign / Applikationsutveckling
  • Digitaliseringsprojekt

Vill du veta mer om vad vi kan erbjuda ert företag?

Fler nyheter

Nyheter

Vi växer och blir ännu bättre!

I mitten av januari tecknade Web IT Solutions AB ett utökat IT-drifts- och supportavtal med fläkttillverkaren H. Östberg AB vilket innebär att vi tar ett