fbpx

WEBBPLATSEN OSÄKER FÖR BESÖKARNA?

I början av januari 2017 släpptes version 56 av webbläsaren Chrome, som är en av de mest använda webbläsarna i världen. En av de mer markanta förändringarna i uppdateringen är att många webb-platser kommer att markeras som osäkra för besökaren om de inte har ett s.k. SSL-certifikat. Vi kan räkna med att, med stor sannolikhet, övriga webbläsare följer med inom kort och göra samma sak.

 

Hur påverkar det dig och din webbplats?Secure_HTTPS_Apple

 

SSL är en säkerhetslösning som gör att datatrafiken mellan webbservern och besökarens dator krypteras och inte kan läsas (avlyssnas) av någon obehörig. Tidigare har SSL framförallt använts för webbplatser (t.ex. E-handelsbutiker) där man haft som syfte att skydda t.ex. ekonomiska transaktioner etc. men skyddar idag även miljontals ”vanliga” webbplatser runt om i världen.

 

Med ett SSL-certifikat inte bara skyddar du din webbplats och besökare på ett bättre sätt utan rankas högre av Google och ser till att dina besökare som använder Chrome version 56 kan nå din webbsida. Vi på Web IT hjälper dig gärna att implementera SSL-certifikat på din webbplats.

 

 

Mer nyheter

Rekrytering

WEBBUTVECKLARE – som älskar att skriva kod

Om tjänsten Vi söker en kvalificerad webbutvecklare som har ett stort engagemang i programmering och älskar att skriva kod som löser kundernas behov. Du kommer

Signa upp er på vårt Nyhetsbrev